Danie składa się z niewielu składników i podstawowych przypraw. Gwarantuję, że smak obroni się doskonale. Na słoneczny dzień, słoneczna muzyka. Dla Was, ode mnie.
składniki
- pół główki białej kapusty, najlepiej młodej,
- puszka mleczka kokosowego,
- szklanka ulubionego ryżu (długoziarnistego)
- sól i pieprz do smaku.
...i na prawdę nic więcej...
Do garnka wlewamy mleko kokosowe, wodą wypłukujemy i wodę także wlewamy do garnka. Podgrzewamy, wsypujemy opłukany ryż, solimy. Po 10 minutach dorzucamy poszatkowaną kapustę. Gotujemy na malutkim ogniu do momentu gdy ryż będzie miękki. Doprawiamy do smaku, podajemy posypane sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.
- pół główki białej kapusty, najlepiej młodej,
- puszka mleczka kokosowego,
- szklanka ulubionego ryżu (długoziarnistego)
- sól i pieprz do smaku.
...i na prawdę nic więcej...
Do garnka wlewamy mleko kokosowe, wodą wypłukujemy i wodę także wlewamy do garnka. Podgrzewamy, wsypujemy opłukany ryż, solimy. Po 10 minutach dorzucamy poszatkowaną kapustę. Gotujemy na malutkim ogniu do momentu gdy ryż będzie miękki. Doprawiamy do smaku, podajemy posypane sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.
6 komentarzy:
Uwielbiam ten utwór!! "Just bees and things and flowerssssss!"
I twórczy eklektyzm w kuchni też bardzo lubię :D
Faktycznie proste i między narodowe :) muszę wypróbować :)
Duuużo zdrówka!!!
jeszcze nie jadłam takiego dania :) a Ty kochana wracaj do zdrowia!! pozdrowienia z Gdyni!
ciekawe połączenie.Jutro o 14.00 f-16 POZNAŃ
ciekawy przepis, bede musiala wyprobowac :)
Fantastyczne i zaskakujące połaczenie!
Prześlij komentarz