niedziela, 18 września 2011

Łosoś pod kruszonką z pietruszki i parmezanu

Pewne zmiany w naszym życiu pojawiają się jak grzmot, który zamiast po ośmiu, trzaska po dwóch sekundach od pojawienia się błyskawicy. Gdy mamy tylko kilka godzin na podjęcie decyzji, nie zastanawiamy się. W moim przypadku to akurat dobre. Nie tworzę czarnych scenariuszy. Stawiam wszystko na jedną kartę i czekam. Grzmotów jak na razie nie słychać. Życzcie mi wytrwałości i szczęścia, bo zdecydowałam się na dalsze studia. Ze świata dźwięku, postanowiłam przenieść się do krainy krystalicznego obrazu, gazet nie oddalonych od twarzy o niezliczoną długość ramion i nie zamazanych numerów oddalonego tramwaju.


Mamo, dziękuję za rady, wsparcie i wiarę we mnie.

Salmon którego chcę Wam dziś zaprezentować, ma coś wspólnego z prędkim podejmowaniem decyzji. Poza czasem jaki spędza w piekarniku, zajmuje nam (i naszym rozedrganym, nerwowym palcom) zaledwie 3 minuty.

składniki (jem solo, podaje proporcje na 1 posiłek)

- dzwonko łososia,
- łyżka bułki tartej,
- łyżka siekanej natki pietruszki,
- łyżka tartego parmezanu,
- sól i świeżo mielony pieprz,
- niewielka ilość masła

Na lekko natłuszczonej blasze układamy oprószonego solą i pieprzem łososia. W misce łączymy składniki kruszonki, wyrabiając jak kruszonkę do placka drożdżowego. Posypujemy nią rybę, pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, lub do momentu gdy ryba będzie gotowa. Podajemy z ulubioną jarzyną.

13 komentarzy:

Aleksandra Rybinska pisze...

Gratulację Aneczko decyzji :) Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko się pięknie uda!

Misiulku słoik otworzyła moja miłość do buraczków... :D

Kubełek Smakowy pisze...

Łososia uwielbiam, z pietruszką, czosnkiem i obowiązkowo cytrynką. Skoro mówisz, że parmezan to dobry dodatek, to na pewno się skuszę!

Kasia pisze...

Aniu, widzę, że miałaś do podjęcia więcej niż jedną szybką decyzję :) kontynuacja studiów to świetny pomysł :) w posen? a łosoś faktycznie na szybki obiad w sam raz :)

Aurora pisze...

Ja tam widzę wielką mądrość w podejmowaniu szybkich decyzji. A tym łososiem to tylko potwierdziłaś :))

Nemi pisze...

Gratuluję podjęcia decyzji:) Pamiętaj, że żałujemy tylko tych chwil, w których nie podjęliśmy wyzwania:) Uwielbiam rybki!

Maggie pisze...

Dobry salmon nie jest zly ;)
Gratuluje podjecia decyzji, mam nadzieje, ze studia okaza sie strzalem w dziesiatke!

Asia pisze...

Bardzo ładne zdjęcia, z nasyconymi kolorami :)

Smaczny Dom pisze...

Aniu,trzymam kciuki!!! Jestem pod wrazeniem:) i bede Cie wspierac jak tylko to bedziesz chciala:) b..b.b.b.b.b.b fajna decyzja:) Calusy!!

ps. a losos..jakos od wczoraj chodzi za mna:)

Grażyna pisze...

Ja także zdecydowałam się na dalsze studia :)
Mam nadzieję że wytrwam.
Łosoś prezentuje się wspaniale :)

Monika pisze...

Łosoś to przepyszna i zdrowa ryba,zdecydowanie za rzadko ją przyrządzam.Pod taką kruszonką na pewno bym się skusiła;)

Avelina pisze...

Bardzo pysznie to wygląda

Anonimowy pisze...

Przepis wygląda naprawdę apetycznie :) łososia po prostu ubóstwiam :) A do tego na rpzykład jakiś fajny napój :) Polecam teg drineczka http://klub.dilmah.pl/blog/2011/04/28/herbaty-tancujace-2/

Magda Baran pisze...

gratuluję decyzji i trzymam kciuki! warto! i dobrze mieć wsparcie :) a przepis udany :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...