niedziela, 2 stycznia 2011

wieprzowina w żółtych warzywach z boczniakami


'słodko-kwaśnych słów rozumiem kilka.....' bardzo podoba mi się nowy album Moniki Brodki. Cieszy, że nie została 'przygnieciona' wyobrażeniem producenta. Gdy tak się dzieje, w rezultacie otrzymujemy produkt wysokoprzetworzony. A tu? Proszę. Brodka w sosie własnym. Z własnym pomysłem na siebie. Gratulować. Ale wrócę do jedzenia. To proste i szybkie danie jest moim osobistym przepisem. Lubię kolor żółty. I boczniaki.

Z Widelcem po Azji

składniki

- 2 plastry schabu (na dwie porcje)
- żółta papryka,
- 2 żółte cebule,
- mini kukurydze w zalewie,
- opakowanie 500g boczniaków,
- makaron jajeczny,

marynata

- 3 łyżki jasnego sosu sojowego,
- brązowy cukier,
- 3 łyżki oleju sezamowego,
- 2 łyżki wody,
- mąka kukurydziana

Wieprzowinę pokroiłam w cienkie plastry i marynowałam przez godzinę. Następnie usmażyłam na mocno rozgrzanym woku. Podsmażone mięso odstawiłam do miseczki, by odpoczęło. Pokrojone warzywa smażyłam na końcu dodając kukurydze, a po 5 minutach dodałam grzyby. Połączyłam z mięsem i ugotowanym makaronem. To mój smak. Polecam. Smacznego. Pa.

1 komentarz:

Smaczny Dom pisze...

idealne danie na srodek tygodnia: szybkie i wygladajace smacznie:)na pewno sprobuje :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...